JA Control Panle

Digital Monarchy - Уеб дизайн. Интернет реклама. Изработка на фирмени уеб сайтове Пловдив.

 УЕБ ПАКЕТ 1

- успешен старт
- за малък бизнес
- сайт-визитка
- за личен сайт


Научете повече
 УЕБ ПАКЕТ 2

- успешно представяне
- изграждане на имидж
- добро присъствие
- малка инвестиция
- за всеки бизнес

Научете повече
 УЕБ ПАКЕТ 3

- стабилно присъствие
- отлично представяне
- отличен имидж
- разумна инвестиция
- за всеки бизнес

Научете повече
Начало arrow Полезни статии arrow Малки ужаси в сайта
Малки ужаси в сайта
Някои сайтове са направени така, че да стреснат потребителя вместо да го предразположат да разгледа и да се върне отново. Това се дължи на някои често срещани малки грешки, които се допускат при дизайна и изграждането на даден уеб сайт.

Сайтът НЕ трябва да плаши и отблъсква посетителите. Ако някой сайт изглежда страховито, то би трябвало това да бъде сайт на музикална група от метал жанра или просто сайт, украсен за празника на Вси Светии. Като цяло, сайтовете не трябва да напрягат посетителите, а напротив – трябва да ги предразположат и да ги накарат да се върнат отново.

Ето и някои малки грешки, които трябва да се избягват при проектирането на уеб сайт:

 1. Черен фон с бял или друг много светъл текст.
Тази комбинация трябва да се използва много предпазливо дори и от професионалните дизайнери, защото изглежда претенциозно и напрягащо.


 2. Черен фон с тъмен текст
Абсолютно нечетливо. Освен гореизброените причини за черното, в този вариант още по-лошото е, че текстът се слива с фона и като резултат посетителите не могат да го прочетат. Съответно посетителите се ядосват, затварят сайта и продължават към конкуренцията.


 3. Фон от повтарящи се малки изображения
Тази грешка често може да се допусне от начинаещите уеб дизайнери, които се учат да слагат „интересен” фон на сайта. Една малка снимка, която се повтаря и изглежда като „налапени плочки” отнема доста време за зареждане и сайтът натежава. Освен това, внушава чувство за непрофесионализъм и отнема вниманието от най-важното в сайта – информацията.

 4. Текстове, подравнени централно
Отново често допускана грешка от начинаещи уеб дизайнери. Центрираните текстове изглеждат по-скоро разхвърляно, отколкото подредено и създават хаос. Освен това не са приятни за четене. За колко сайта с центрирани текстове се сещате?

Пример:
lorem ipsum dolor sit amet lorem ipsum dolor sit amet lorem ipsum dolor sit amet lorem ipsum dolor sit amet lorem ipsum dolor sit amet lorem ipsum dolor sit amet lorem ipsum dolor sit amet lorem ipsum dolor sit amet lorem ipsum dolor sit amet lorem ipsum dolor sit amet lorem ipsum dolor sit amet lorem ipsum dolor sit amet orem ipsum dolor sit amet lorem ipsum dolor sit amet lorem ipsum dolor sit amet lorem ipsum dolor sit amet lorem ipsum dolor sit amet lorem ipsum dolor sit amet lorem ipsum dolor sit amet lorem ipsum dolor sit amet lorem ipsum dolor sit amet lorem ipsum dolor sit amet lorem ipsum dolor sit amet lorem ipsum dolor sit amet


 5. Голямо количество удебелени, подчертани, наклонени текстове
Не е нужно да подчертавате много от текстовете, тъй като в крайна сметка читателят ще се обърка и няма да разбере коя е най-важната информация. Едно удебелно заглавие е достатъчно, за да привлече вниманието и да внуши, че това е важно.


 6. Мигащи текстове
Въпреки че мигащите текстове все по-рядко се използват, дори и днес можете да видите сайт, където текстът се появява и изчезва, а Вие се напрягате да прочетете какво всъщност пише там. В следствие на умора на очите и зараждащо се раздразнение, поситетят затваря сайта без да е разбрал изобщо какво пише.

 7. Дълги текстове с линкове на приятели
Линковете към приятели/партньори са полезни, но трябва да са кратки. Не е нужно да пишете параграфи с обяснения кое, как, какво, защо. Дългите линкове са неприятни. Оставете посетителите да преценят дали това или онова представлява интерес за тях. Ако имат интерес, ще натиснат линка и ще прочетат допълнителна информация.

 8. Прекалено много изображения
Тук става въпрос за изображения от всякакъв тип. Да имате огромно количество снимки или безброй иконки от типа „най-добър изглед под FireFox” кара сайта да изглежда натрупан. Ако желаете да публикувате много снимков материал, намерете подходящо място за него – визуализирате различни статии, създайте прегледна галерия. За иконките не забравяйте простото правило „ако имате повече от две иконки във футъра, то имате прекалено много.”

 9. ОГРОМНИ изображения
Ако желаете да публикувате снимка на продукт или приятел, то не е нужно тя да бъде в (огромен) размер за печат или в размера на снимките, свалени директно от фотоапарат. Снимковият материал трябва да се обработва и оразмерява за уеб сайтове. Това се извършва чрез програми за обработка на снимки (например Фотошоп), а не чрез HTML редактор.

 10. Звук
Най-кратко казано – не слагайте звук в сайта. MIDI файловете звучат неприятно, а откъси от mp3 най-малкото биха натоварили излишно времето за зареждане. А ако звукът във Вашия сайт няма опция за изключване, то бъдете сигурни, че посетителят ще намери начин да изключи музиката просто като затвори страницата.
 

Клиентите за нас


"Ние сме от клиентите  на Диджитал Монарки, смея да твърдя, с най-многобройни новоизникващи изисквания към сайта си, не толкова по външния дизайн и оформление, колкото по гъвкавостта , многопрофилността и практичността на изложението на информацията в него . Административният ни панел позволява лесно вмъкване на изображения, картинки, на хипервръзки и безпроблемно коригиране на цялата нововъведена информация от нас, както и възможности за допълване на цели нови линкове към страницата, което беше основно изискване при нашия избор на уебдизайнерско студио."
Димитър Шабанлийски,
www.sanemiforex.com
 

Причини да имате сайт

1Уеб сайтът привлича нови клиенти
2Уеб сайтът намалява Вашите разходи
3Уеб сайтът няма работно време

Динамични сайтове

 Изработка на уебсайтове

Реклама в Google

 Рекламна кампания в Google

Печатна реклама

Дизайн на рекламни материали

Контакт


Свържете се с нас на телефон:

0894 434 556

Също така може да
Поръчайте сайт или изискате индивидуална оферта по e-mail:
info[@]digitalmonarchy.com